Discussion

សូមស្វាគមលោកអ្នកដែលបានមកកាន់​គេហទំព័រយើងខ្ញុំ នៅក្នុងគេហទំព័រនេះ ខ្ញុំបង្កើតឡើងដើម្បីចែករំលែក​ព័ត៏មាន​ នឹងចំណេះ​ដឹងផ្សេងៗ​សំរាប់ចែក​ជូនបងប្អូន​ទាំងអស់គ្នា ដោយ​សប្បាយ​រីករាយ ដូច្នេះ​សូមបងប្អូនទាំងអស់គ្នា រកទទួលទានមានបាន នឹង​ជួប​ប្រ​ទៈតែ​សេចក្តី​សុខ​គ្រប់ប្រការ​កុំបី​ឃ្លា​ង​ឃ្លាត​ឡើយ​​​ ពីម្ចាស់គេហទំព័រទ្រឹស្តីចក្រ។

Photography

Wednesday, May 8, 2013

ជាតិ​អាល់កុល​ក្នុង​ស្រា​មាន​ឥទ្ធិពល​អ្វី​ខ្លះ​លើ​មនុស្ស?

0 Comments


ក្រុង ប័កដូៈ តើ​ការ​ផឹក​ស្រា​ច្រើន​ពិត​ជា​បាន​បង្ក​ឲ្យ​មាន​អាការ​ឈឺ​ក្បាល​មែន​ឬ? អ្នក​ចូល​ចិត្ត​ទទួល​ទាន​ស្រា​ខ្លះ​កត់​សម្គាល់​ថា ស្រា​ណា​មាន​ជាតិ​អាល់កុល​ខ្លាំង​ទើប​ល្អ​សម្រាប់​ខ្លួន ខណៈ​អ្នក​ខ្លះ​ទៀត​មិន​បាន​ចូល​ចិត្ត​នូវ​រសជាតិ​បែប​នេះ។
ក្រុម​អ្នក​រិះគន់​ផ្នែក​ផលិត​ផល​ស្រា​និង ​ផ្តល់​ប្រឹក្សា​សម្រាប់​ការ​ ផលិត​ស្រា​ក៏​បាន​ស្តី​បន្ទោស​ត្រូវ​ដែរ​ព្រោះ​អ្នក​ជំនាញ​ផលិត​ស្រា​មិន​ បង្ក​ឲ្យ​មាន​ផល​ប៉ះ​ពាល់​សុខភាព​និង សុវត្ថិភាព​អ្នក​ផឹក​ទេ។
មាន​របាយ​ការណ៍​មួយ​បាន​ពី​សមាគម​ សេដ្ឋកិច្ច​ស្រា​អាមេរិក​(AAWE)​នៅ​ ឆ្នាំ​២០១១​បាន​ឲ្យ​ដឹង​ថា៖«ការ​កើន​ជាតិ​អាល់កុល​នៅ ក្នុង​ស្រា​នោះ​គឺ​បណ្តាល​មក​ពី​មនុស្ស​នេះ​ឯង»។
គួរ​បញ្ជាក់​ថា​រយៈ​ពេល​២​ទសវត្សរ៍​កន្លង​ មក​នេះ​ក្រុម​អ្នក​ផឹក​បាន​ អភិវឌ្ឍ​នូវ​ប្រភេទ​គ្រឿង​ស្រវឹង​របស់​ពួក​គេ​ដោយ​ការ​បន្ថែម​នូវ​រសជាតិ​ ផ្លែ​ឈើ ការ​ធ្វើ​ស្រា​ឲ្យ​មាន​ក្លិន​ក្រអូប​ជាដើម​ដែល​នេះ​រឹត​តែ​មាន​ការ​រិះគន់ ខ្លាំង​ឡើង។
គ្រីស្ទៀន ស៊ីលី នាយក​ក្រុមហ៊ុន​ស្រា AXA Millesime's នៅ​បារាំង​និង​ព័រទុយហ្គាល់​និយាយ​ថា៖«ខ្ញុំ​សូម​បញ្ជាក់​ថា ជាតិ​អាល់​កុល​ខ្ពស់​នៅ​ក្នុង​ស្រា​មិន​មែន​ជា​គោល​ដៅ​របស់​ក្រុមហ៊ុន​យើង ឡើយ តែ​អ្វី​ដែល​យើង​កំពុង​តែ​ផលិត​នា​ពេល​បច្ចុប្បន្ន​នេះ​គឺ​ស្រា​ទំពាំង​បាយ​ ជូរ ដែល​វា​ត្រូវ​បាន​យើង​ផលិត​វា​អស់​ពេល​ជាង​២០​ឆ្នាំ​មក​ហើយ»។
ទោះ​បី​ជា​ជាតិ​អាល់កុល​ក្នុង​ស្រា​ត្រូវ​ បន្ថយ​ក្តី តែ​សារធាតុ​សរីរាង្គ​ដាក់​លាយ​ក្នុង​ស្រា​ពិត​ជា​មិន​អាច​បន្ថយ​បាន​ឡើយ​ ព្រោះ​វា​ត្រូវ​ការ​ចាំ​បាច់​សម្រាប់​ឲ្យ​រសជាតិ​ស្រា​នោះ​មាន​ភាព​ស្រទន់។
បច្ចុប្បន្ន​នេះ​គេ​សង្កេត​ឃើញ​ស្រា​ផលិត​ ពី​ផ្លែ​ឈើ​ទាំង​ឡាយ​សុទ្ធ​តែ​ មាន​នូវ​សារធាតុ​សរីរាង្គ​បន្ថែម​។ ជា​ពិសេស​វា​ជាប់​នឹង​សម្បក​និង​គ្រាប់​ទំពាំង​បាយ​ជូរ​ខណៈ​ពេល​គេ​ប្រើ​វា​ មុន​ពេល​ប្រមូល​ផល​នៅ​ចម្ការ ទោះ​បី​ជា​វា​មាន​ជាតិ​ស្ករ​ដែល​បន្ថែម​នូវ​រសជាតិ​ផ្អែម​ច្រើន​យ៉ាង​ណា​ ក្តី។
តែ​ក្រុម​អ្នក​ផឹក​និយាយ​ថា ស្រា​មាន​ជាតិ​អាល់កុល​ច្រើន​តាំង​ពី​យូរ​ណាស់​មក​ហើយ។
លោក ម៉ៃឃើល អេបស្តែន​អ្នក​សារ​ព័ត៌មាន និង​ជា​ជំនួយ​ការ​សាស្រ្តាចារ្យ​សាកល​វិទ្យាល័យ​សុខាភិបាល​រដ្ឋ​ហាវើដ បាន​ឲ្យ​ដឹង​តាម​រយៈ​អត្ថបទ​ចុះ​ផ្សាយ​លោក​ថា៖«ការ​ផឹក​ស្រា​ចាប់​ពី​ពីរ​ កែវ​ទៅ​ជាតិ​អាល់កុល​នឹង​មាន​ចំនួន​១២​ភាគរយ។ ស្រដៀង​គ្នា​នេះ​ដែរ​ស្រា​ណា​ដែល​មាន​ជាតិ​អាល់កុល​ចាប់​ពី​១៤​ភាគរយ​វា​នឹង ​អាច​ឲ្យ​អ្នក​ផឹក​ស្រា​ពិបាក​ក្នុង​ការ​គ្រប់​គ្រង​អារម្មណ៍​ខ្លួន​ឯង​និង​ មាន​ការ​ឈឺ​ក្បាល។ បង្ក​ផល​លំបាក​នា​ពេល​បើក​បរ​ជា​មិន​ខាន ខណៈ​ជា​ទង្វើ​មួយ​មាន​លក្ខណៈ​ល្មើស​ច្បាប់​នៃ​ការ​ផលិត​ស្រា​ផង​ដែរ»។
ឡូរ៉េន អូដេហ្គីន អ្នក​ស្រាវជ្រាវ​នៃ​វិទ្យាស្ថាន​ផលិត​ស្រា​ទំពាំង​បាយ​ជូរ​IFV​ថា៖ «យើង​រីក​រាយ​នឹង​ការ​ផលិត​ស្រា​ទំពាំង​បាយ​ជូរ​គ្រប់​ប្រភេទ​តែ​យើង​ក៏​បាន ​ពិនិត្យ​វា​ឲ្យ​មាន​តុល្យភាព​នៃ​សារធាតុ​ផ្សំ​ស្រា​នោះ​ដែរ។ ថ្មីៗ​នេះ​មាន​ស្រា​ខ្លះ​មាន​ជាតិ​អាល់កុល​១៤​ភាគរយ ១៥​ភាគរយ និង​១៥,៥​ភាគរយ ឯ​ណោះ។ ស្រា​ទាំង​នោះ​គ្មាន​តុល្យភាព​ឡើយ​តាម​ក្បួន​ខ្នាត​នៃ​ការ​ផលិត​»៕ ប្រភពព័ត៌មាន ៖ ភ្នំពេញប៉ុស្តិ៍

0 Comments:

Post a Comment

 
គេហទំព័រទ្រឹស្ដីចក្រ ©5/10/2013 tresdichark.com. Supported by facebook and www.tantrykhmer.blogspot.com