Discussion

សូមស្វាគមលោកអ្នកដែលបានមកកាន់​គេហទំព័រយើងខ្ញុំ នៅក្នុងគេហទំព័រនេះ ខ្ញុំបង្កើតឡើងដើម្បីចែករំលែក​ព័ត៏មាន​ នឹងចំណេះ​ដឹងផ្សេងៗ​សំរាប់ចែក​ជូនបងប្អូន​ទាំងអស់គ្នា ដោយ​សប្បាយ​រីករាយ ដូច្នេះ​សូមបងប្អូនទាំងអស់គ្នា រកទទួលទានមានបាន នឹង​ជួប​ប្រ​ទៈតែ​សេចក្តី​សុខ​គ្រប់ប្រការ​កុំបី​ឃ្លា​ង​ឃ្លាត​ឡើយ​​​ ពីម្ចាស់គេហទំព័រទ្រឹស្តីចក្រ។

Photography

Wednesday, May 1, 2013

អាថ៌កំបាំង​បួន​យ៉ាង​ដើម្បី​ចម្អិន​អា​ហារ​សមុទ្រ​ឲ្យ​មាន​ឱជារស​ឆ្ងាញ់

0 Comments



លោក​អ្នក​តែ​ស្តាប់​ឮ​ពី​មតិ​ភាន់​ច្រឡំ​មួយ​ចំនួន​យល់​ថា ការ​ចម្អិន​ម្ហូប​ពី​គ្រឿង​សមុទ្រ​មាន​ការ​លំបាក។ អាហារ​សមុទ្រ​ទាំង​នោះ​មាន​ដូច​ជា ត្រី បង្គា បង្កង ក្តាម និង​សត្វ​សមុទ្រ​នានា​ទៀត ដែល​សុទ្ធ​សឹង​ជា​អាហារ​ប្រចាំ​សប្តាហ៍​របស់​យើង។ តាម​ពិត​ទៅ​អាហារ​សមុទ្រ​ទាំង​នេះ​វា​មាន​បច្ចេកទេស​សម្រាប់​ចម្អិន​ផ្សេងៗ គ្នា​ដើម្បី​ជួយ​ឲ្យ​យើង​ទទួល​បាន​នូវ​រសជាតិ​ផ្សេងៗ​គ្នា​ដែរ។ ទាំង​នេះ​ជា​អាថ៌កំបាំង​បួន​យ៉ាង​សម្រាប់​ចម្អិន​ម្ហូប​អាហារ​សមុទ្រ​ដ៏​មាន ​ឱជារស​ឈ្ងុយ​ឆ្ងាញ់​បាន។
១.ត្រី-ការ​ចម្អិន​ត្រី​ ឲ្យ​បាន​ល្អ​ដើម្បី​ទទួល​ទាន​បាន​ឆ្ងាញ់​ នោះ​គេ​ត្រូវ​ប្រើ​វិធី​ឲ្យ​បាន​សមស្រប​បន្តិច មុន​នឹង​ទទួល​ទាន​វា។ ជា​ទូទៅ​ការ​ចម្អិន​ត្រី​ត្រូវ​បាន​គេ​ប្រើ​ពេល​វេលា​ចំនួន​១០​នាទី​សិន​ ដើម្បី​ប្រែ​ប្រួល​វា​ទៅ​មួយ​ចំហៀង​ទៀត​ដើម្បី​ឲ្យ​វា​ឆ្អិន​សព្វ​និង​ទទួល​ ទាន​ទៅ​វា​ឆ្ងាញ់។ ដោយ​ឡែក​រយៈ​ពេល​នៃ​ការ​ចម្អិន​ត្រី​នេះ​ក៏​អាស្រ័យ​តាម​ប្រភេទ​ត្រី​ដែល​ មាន​ស្បែក​ស្តើង​និង​ក្រាស់​ផង​ដែរ។
២.បង្គា-ពេល​ចម្អិន​ បង្គា​ការ​ទុក​ឲ្យ​មាន​ពណ៌​ក្រហម​ព្រឿងៗ​ បន្តិច​នោះ​គឺ​ជា​សញ្ញាណ​មួយ​បង្ហាញ​នូវ​ភាព​ឆ្អិន​របស់​សាច់​បង្គា​ដែល​ ញ៉ាំង​ឲ្យ​ការ​ទទួល​ទាន​មាន​ឱជារស។ គេ​តែង​ប្រើ​ពេល​វេលា​ពី​២​ទៅ​៥​នាទី​ក្នុង​ការ​ស្ងោរ ឬ ស្រុស​វា​សម្រាប់​ចំនួន​បង្គា​មួយ​គីឡូ។ តែ​វា​ក៏​អាស្រ័យ​លើ​ទំហំ​នៃ​បង្គា​ដែរ។
៣.ងាវ-ការ​ចម្អិន​ងាវ​ នេះ​ក៏​ត្រូវ​ការ​ពេល​វេលា​សមស្រប​ដែរ​ ដើម្បី​ឲ្យ​វា​ឆ្អិន​ល្អ​និង​មាន​ឱជារស។ រយៈ​ពេល​នៃ​ការ​ស្រុស​ឬ អាំង​ងាវ​ក៏​អាស្រ័យ​លើ​ទំហំ​វា​ដែរ។ ជា​ទូទៅ​គេ​ប្រើ​ពេល​២​ទៅ​៣​នាទី​ដើម្បី​ចម្អិន​វា។
៤.គ្រំ និង​លៀស បន្ទាប់​ពី​ចម្អិន នៅ​ពេល​វា​ចំហ​មាត់​ចេញ​មក​នោះ​បញ្ជាក់​ថា ការ​ចម្អិន​គ្រំ ឬ​លៀស​របស់​យើង​នោះ​វា​មាន​លក្ខណៈ​ឆ្អិន​ល្អ​ហើយ។ ជា​ទូទៅ​ពេល​វេលា​ចម្អិន​មាន​ពី​៥​ទៅ​៧​នាទី​សម្រាប់​ប្រភេទ​គ្រំ​ឬ លៀស​ធំៗ។ ដើម្បី​ឲ្យ​ដី​ខ្សាច់​ឬ កម្ទេច​កម្ទី​នានា​នៅ​ក្នុង​គ្រំ​និង​លៀស​ចេញ​មក​ក្រៅ​នោះ​គេ​និយម​ប្រើ​ទឹក ​ត្រជាក់​ដាក់​ត្រាំ​វា៕ ប្រភពព័ត៌មាន ៖ ភ្នំពេញប៉ុស្តិ៍

0 Comments:

Post a Comment

 
គេហទំព័រទ្រឹស្ដីចក្រ ©5/10/2013 tresdichark.com. Supported by facebook and www.tantrykhmer.blogspot.com