Discussion

សូមស្វាគមលោកអ្នកដែលបានមកកាន់​គេហទំព័រយើងខ្ញុំ នៅក្នុងគេហទំព័រនេះ ខ្ញុំបង្កើតឡើងដើម្បីចែករំលែក​ព័ត៏មាន​ នឹងចំណេះ​ដឹងផ្សេងៗ​សំរាប់ចែក​ជូនបងប្អូន​ទាំងអស់គ្នា ដោយ​សប្បាយ​រីករាយ ដូច្នេះ​សូមបងប្អូនទាំងអស់គ្នា រកទទួលទានមានបាន នឹង​ជួប​ប្រ​ទៈតែ​សេចក្តី​សុខ​គ្រប់ប្រការ​កុំបី​ឃ្លា​ង​ឃ្លាត​ឡើយ​​​ ពីម្ចាស់គេហទំព័រទ្រឹស្តីចក្រ។

Photography

Sunday, June 16, 2013

អាហារ១១​យ៉ាង​ធ្វើឱ្យ​ស្បែក​ជ្រីវ​ជ្រួញ​ និងឆាប់​ចាស់ជាងវ័យ

0 Comments

​

អាហារជាសារ​ធាតុ​ទ្រទ្រង់​ជីវិត​ ប៉ុន្តែ​​មាន​អាហារមួយ​ចំនួន​អាចនាំ​ឱ្យ​​​ស្បែក​ជ្រីវ​ជ្រួញ​ និង​​ឆាប់​ចាស់​ជាងវ័យ​ ។ ខាង​ក្រោម​នេះ​​ជា​អាហារ​១១​យ៉ាង​ដែលមាន​ឥទ្ធិពល​ខ្លាំង​ចំពោះ​ ភាពចាស់ជ្រីវជ្រួញនៃ​ស្បែក​របស់លោកអ្នក។
១-ស្ករ ៖ ជាតិ​ស្ករ​​​បង្ក​​ទៅ​ជា​​​​សរសៃ​ប្រូតាអីុន (Collagen) នៅក្នុង​រាងកាយ​​ ធ្វើ​ឱ្យស្បែក​របស់​​អ្នក​​ឆាប់​​ពន្លា​ ឬ​​យឺត រហូត​កើត​ស្នាម​ជ្រីវជ្រួញ​នាំ​ឱ្យ​លោក​​អ្នក​ឆាប់​ចាស់​​កជាងវ័យ​ស្បែក​ ជ្រីវ​ជ្រួញ ។
២-ខ្លាញ់​​ ៖ ជា​ពិសេស​ខ្លាញ់​​ពណ៌​លឿង​ខ្ពស់ (Trans Isomer) ដូចជា​មាន​នៅ​ក្នុង​សាច់​គោ​ អាហារ​បំពង ជាហេតុ​បង្ក​ឱ្យ​សរសៃឈាម​មានសម្ពាធ​ខ្ពស់ និងស្បែក​ឡើងជ្រីវជ្រួញ​ ។
៣-អំបិល ៖ ជាសារ​ធាតុ​ខនិចដែល​​បឺត​ទឹក​ពី​រាង​កាយ​ធ្វើឱ្យខ្លួនប្រាណ​អស់​កម្លាំង ប្រឈម​មុខ​ក្នុងការ​កើត​ជំងឺនៅ​តម្រងនោម​ ក្រលៀន សម្ពាធ​​ឈាម​ឡើង​ខ្ពស់ ជា​ឧសបគ្គ​​​ក្នុងការ​ស្រូបយក​សារ​ធាតុ​អាហារ​ក្នុងខ្លួន​ចូលទៅ​ឆ្អឹង ។
៤-កាហ្វេ ៖ កាហ្វេនឹង​បឺត​ស្រូប​យក​ទឹក​​ក្នុង​ខ្លួន និង​បង្កឱ្យ​​កើត​​មាន​ការ​នឿយ​ហត់ ។
៥-ស្ករគ្រាប់ ៖ ជាតិ​ផ្អែមនៅក្នុង​ស្ករ​​គ្រាប់​ធ្វើឱ្យ​កើត​អាការៈ​រមាស់​ក្នុងរាង​​កាយ​ និង​បង្កឱ្យ​កើត​​មាន​ស្នាម​​ជ្រីវ​ជ្រួញ។
៦-សារធាតុផ្តល់​ជាតិផ្អែមសិប្បនិម្មិត៖  សារធាតុ​ខាងលើមាន​ដូចជា អាស្ប៉ា​ថេម (Aspartame) ឬ​ជាប្រភេទ​ស្ករប្រើ​សម្រាប់​អ្នក​​កើត​ជំងឺ​ទឹក​នោមផ្អែម​​មាន​ច្រើន​នៅ​ ក្នុង​​ផលិត​ផល​គ្មាន​ជាតិ​ស្ករ និង​បង្ក​ឱ្យ​កើត​អាការ​ឈឺ​​ក្បាល, ឈឺ​សន្លាក់​ដៃ​ជើង និងធ្វើ​ឱ្យ​មានចំណង់​ជាតិ​ស្ករ​កាន់​តែច្រើន។
៧-គ្រឿងស្រវឹង ៖ ​សារធាតុ​​អាល់​កុល ​​នឹងជ្រួត​ជ្រាប​ក្នុងរាងកាយ​ បង្ក​ឱ្យ​​កើត​ស្នាម​ជ្រីវជ្រួញ​រារាំង​ការ​រឹបរឹតនៅ​​លើ​ស្បែក (Collagen) បណ្តាលឱ្យ​កើត​​អុដ​ក្រហម និងអាការ​​ហើម​ស្ពោរ ។
៨-ភេសជ្ជៈ​ប៉ូវកម្លាំង ៖ ​ភេសជ្ជៈ​ ប៉ូវ​កម្លាំង​នឹងបំផ្លាញសារធាតុ​ស្រោប​ធ្មេញ ខ្លាំងជាងការ​ពិសារ​ទឹកក្រូច​​ដល់​ទៅ​៨​ដង ជាហេតុ​ធ្វើ​​​ឱ្យធ្មេញ​មានកំណក​កំបោរ  (ពុក) និងផុយ​ស្រួយ ។
៩-កាបូនអីុដ្រាដ ៖ សារធាតុ​កាបូន​អីុដ្រាដ ​បើវាមាន​​​បរិ​មាណ​ច្រើន​ក្នុងរាង​កាយ​នឹងបំផ្លិចបំផ្លាញ​សរសៃទឹក​ ប្រូតាអីុន និងសរសៃតូចឆ្មាក្រោម​ស្រទាប់​​ស្បែក ។
១០-អាហារចៀន ឬ​បំពង ៖ ការ​បរិភោគ​អាហារ​ប្រភេទបំពង នឹងធ្វើឱ្យ​ប្រព័ន្ធ​ភ្ជាប់សរសៃប្រូតេអីុន នៅក្រោម​ស្បែក​យឺត បណ្តាល​ឱ្យ​ស្បែកឆាប់ជ្រីវ​ជ្រួញ ។
១១-ទឹកក្រូច  ៖ ការ​ពិសារទឹកក្រូច និងបណ្តាល​ឱ្យខ្វះ​ជាតិទឹកក្នុង​ខ្លួន និង​អស់​កម្លាំង៕
​បញ្ចូល​អត្ថបទ ៖ ស្រីណា កោះ
ពី កោះ​សន្តិភាព​ 
​
​ 
 ​
 ​

0 Comments:

Post a Comment

 
គេហទំព័រទ្រឹស្ដីចក្រ ©5/10/2013 tresdichark.com. Supported by facebook and www.tantrykhmer.blogspot.com