ដោយសារសមាសធាតុប្រឆាំងវីរុស
និងបាក់តេរីរបស់វា
នាំឱ្យមើមខ្ទឹមសក្លាយជាប្រភេទគ្រឿងផ្សំមួយដែលផ្តល់អត្ថ
ប្រយោជន៍ដល់សុខភាពរបស់អ្នកនិយមប្រើប្រាស់ក្នុងរបបអាហារ
ប្រចាំថ្ងៃ ។
យោងតាមក្រុមអ្នកជំនាញពិសាខ្ទឹមស២ទៅ៣កំពិសរាល់ថ្ងៃជួយ
បង្កើនកម្លាំងរាងកាយប្រឆាំងនឹងជំងឺ
ហើយធ្វើឱ្យអ្នកស្រស់ស្រាយ និងមានសុខភាពល្អ ។
ក្នុងករណីខ្លះ
ឱសថដែលផលិតពីខ្ទឹមសអាចយកទៅប្រើប្រាស់បាន
ដោយមានវេជ្ជបញ្ជាត្រឹមត្រូវពីគ្រូពេទ្យ ។
ទោះជាយ៉ាងណាក្តី
វិធីទទួលទានមើមខ្ទឹមសគឺងាយស្រួលបំផុត
ដោយយើងគ្រាន់តែប្រើវាធ្វើជាគ្រឿងផ្សំរសជាតិនៅក្នុងអាហារ ។
១-ប្រើក្នុងសម្លស៊ុប ៖
សម្ល ស៊ុបអាចចាត់ទុកជាថ្នាំសម្រួលដល់ការដកដណ្តើមដ៏ស័ក្តិសិទ្ធិ ជាពិសេសនៅពេលមានជំងឺផ្តាសាយ ព្រមទាំងកម្តៅដល់រាងកាយទៀតផង ។ នៅក្នុងទឹកស៊ុបបន្លែ ឬទឹកស៊ុបមាន់ អ្នកអាចបង់ខ្ទឹមស ដើម្បីបន្ថែមរសជាតិក៏ដូចជាដើម្បីទទួលបានប្រសិទ្ធភាពសម្លាប់ មេរោគរបស់វា ។
សម្ល ស៊ុបអាចចាត់ទុកជាថ្នាំសម្រួលដល់ការដកដណ្តើមដ៏ស័ក្តិសិទ្ធិ ជាពិសេសនៅពេលមានជំងឺផ្តាសាយ ព្រមទាំងកម្តៅដល់រាងកាយទៀតផង ។ នៅក្នុងទឹកស៊ុបបន្លែ ឬទឹកស៊ុបមាន់ អ្នកអាចបង់ខ្ទឹមស ដើម្បីបន្ថែមរសជាតិក៏ដូចជាដើម្បីទទួលបានប្រសិទ្ធភាពសម្លាប់ មេរោគរបស់វា ។
២-យកទៅធ្វើជាភេសជ្ជៈដើម្បីទទួលទាន ៖
ក្លិន មើមខ្ទឹមសពេលនៅឆៅពិតជាធ្វើឱ្យមនុស្សមួយចំនួនពិបាកទ្រាំ ប៉ុន្តែនៅពេលយកវាទៅប្រើជាគ្រឿងផ្សំ រសជាតិ និងក្លិនរបស់វាធ្វើជាភេសជ្ជៈដោយខ្លួនឯងបាន ។ វិធីធ្វើគឺយកខ្ទះធំបន្តិច រួចចាក់ទឹកចូល៣ពែង ហើយបង់ខ្ទឹមស៥ទៅ៦កំពិស ។ ដាក់ស្ងោរឱ្យពុះដោយគ្របគម្របឆ្នាំងឱ្យជិតការពារកុំឱ្យ ក្លិនខ្ទឹមសាយចេញ ។ ក្រោយពីពុះរួច ត្រូវបន្ថយភ្លើងឱ្យនៅតិចបំផុត រួចច្របាច់ក្រូចឆ្មារមួយផ្លែ និងទឹកឃ្មុំចំណុះ១០មិល្លីលីត្រចូល ហើយកូរឱ្យបានសព្វ ។ ចាក់ចូលពែងរួចក្រេបបណ្តើរ ស្រូបហិតក្លិនវាបណ្តើរ ៕
ក្លិន មើមខ្ទឹមសពេលនៅឆៅពិតជាធ្វើឱ្យមនុស្សមួយចំនួនពិបាកទ្រាំ ប៉ុន្តែនៅពេលយកវាទៅប្រើជាគ្រឿងផ្សំ រសជាតិ និងក្លិនរបស់វាធ្វើជាភេសជ្ជៈដោយខ្លួនឯងបាន ។ វិធីធ្វើគឺយកខ្ទះធំបន្តិច រួចចាក់ទឹកចូល៣ពែង ហើយបង់ខ្ទឹមស៥ទៅ៦កំពិស ។ ដាក់ស្ងោរឱ្យពុះដោយគ្របគម្របឆ្នាំងឱ្យជិតការពារកុំឱ្យ ក្លិនខ្ទឹមសាយចេញ ។ ក្រោយពីពុះរួច ត្រូវបន្ថយភ្លើងឱ្យនៅតិចបំផុត រួចច្របាច់ក្រូចឆ្មារមួយផ្លែ និងទឹកឃ្មុំចំណុះ១០មិល្លីលីត្រចូល ហើយកូរឱ្យបានសព្វ ។ ចាក់ចូលពែងរួចក្រេបបណ្តើរ ស្រូបហិតក្លិនវាបណ្តើរ ៕
ប្រភពពី កោះសន្តិភាព
0 Comments:
Post a Comment