នៅ ​ថ្ងៃ​សម្រាក់​​នេះ ​Sabay សូម​លើក​យក​នូវ​​ម្ហូប​ឆ្ងាញ់​មួយ​​មុខ​ ពី​ភោជនីយដ្ឋាន​ ភូមិ​នេសាទ ​ជូន​មិត្ត​អ្នក​អាន​បាន​ជាព័ត៌មាន​ នោះ​គឺ​ “មាន់​ក្រមុំ​ដុត”​ ដែល​មាន​រសជាតិ​ឈ្ងុយឆ្ងាញ់​ ត្រូវ​មាត់​ជាប់​ចិត្ត​​។

ជា ​មួយ​ទឹក​ខ្ទិះ​ខាប​ៗ​ស្រោចស្រព​ពី​លើ​ ស្បែក​មាន់​ក្រហម​ច្រាល​ ធ្វើ​ឲ្យ​សាច់​មាន់​ភ្លឺ​រលោង​ស្រួយស្រឹប​ ។ ឈ្មោះ​មាន់​ក្រមុំ​ដុត​ ដូចជា​រៀង​ប្លែក​បន្តិច ប៉ុន្តែ​បើ​តាម​ចុងភៅ​ គឺ​​មាន់​យក​មក​ពី​ស្រុក​ស្រែ​ពិត​ ដែល​ទើប​ធំ​ពេញ​វ័យ​។ សាច់​វា​ផុយ​​ងាយ​ស្រួល​ចម្អិន​ និង​ប្រើប្រាស់​រយៈ​ពេល​ខ្លី។
ចំណុច​ ពិសេស​ កន្លែង​ឆ្ងាញ់​ជាង​គេ​​របស់​មាន់​ក្រមុំ​នេះ​​ គឺ​កញ្ចូញគូថ​ ប៉ុន្តែ​គួរ​ឲ្យ​ស្ដាយ​ មាន់​មួយ​មានកញ្ចូញគូថនេះ​​តែ​មួយ។ បន្ទាប់​មក​ទៀត​គឺ ​សាច់​ភ្លៅ​មាន់​មាន​ស្បែក​ស្រួយ​​ សាច់​ផុយ​ឆ្ងាញ់​ មាន​សរសៃ​ច្រើន​ រសជាតិ​បែប​មាន់​ស្រែ​ពិត​ៗ​ មិន​ធ្វើ​ឲ្យ​លោក​អ្នក​ខក​បំណង​​ឡើយ​។
វិធី​ចម្អិន​ គឺត្រូវ​យក​ចាស់​មាន់​ប្រឡាក់​គ្រឿង​រួច​ជា​ស្រេច ​ទើប​យកទៅ​​ដុត​ ហើយ​ឆា​បន្លែ​ច្រើន​មុខ​ចម្រុះ​គ្នា​ រហូត​ចេញ​ទឹក​ខ្ទិះ​ខាប់​​ចេញ​មក ទើប​​ស្រោចស្រព​លើ​មាន់​នោះ​ ដើម្បី​ឲ្យ​ទឹក​ទាំង​នោះ ជ្រាប​ចូល​ទៅ​ក្នុង​សាច់​មាន់​ ធ្វើ​ឲ្យ​រសជាតិ​កាន់​តែ​ឆ្ងាញ់​ឡើង​មួយ​កម្រិត​។

ភោជនីយដ្ឋាន ​ភូមិ​នេសាទ​ មាន​ទីតាំង​ធំ​ទូលាយ និង​​កន្លែង​អង្គុយ​ ជា​លក្ខណៈ​កម្សាន្ត​លំហែកាយ​​ផង​ដែរ មាន​ទីតាំង​ស្ថិត​នៅ​ផ្លូវ​១៦៨ សង្កាត់​ជ្រោយ​ចង្វា​ រាជធានី​ភ្នំពេញ​។
អត្ថបទ៖ កង ចាន់​បញ្ញា
សប្បាយ